Utfärd med skolan!

Millionbells_rosa

Förra veckan fick vi tillsammans med Nylands svenska trädgårdsssällskap besöka västra nylands plantskolor/växthus.

Vi började i Tolppolan taimisto, som ligger endast 5 km från Överby. De hade en massa fina barrväxter, träd, buskar. Äppelträd fanns där också i mängd och massor.


Efter Tolppola körde vi mot Kyrkslätt och puutarhaliike Reiman. Åh, vilken fin ordning där var på allt. Så många fina buskar som man skulle ha kunna plockat med sig hem. Olika japanska acer, härliga berberis, underbara rosor. Man blir nästan lite galen av allt utbud.

Sedan körde vi mot Ingå. Först ute var Hagalandet, som är kända för kvalité och sina kraftiga sommarblommor. De hade även ett litet utbud av perenner, även de väldigt fina och lite annorlunda. Gräs av olika sorter hade de också, man ser verkligen att den trenden kommer till Finland denna sommar.

Intill Hagalandet ligger Grönbacka trädgård, helt fast vid 51:an. Väldigt stort utbud av olika träd och äppelträd. Hon hade även en massa perenner och buskar. Lönar sig att kolla in deras trädsortiment, om man letar efter ett träd till trädgården.

Efter Grönbacka bjöd trädgårdsföreningen oss på kaffe i ingås hamn, Sågen. Tackar så mycket för fikastunden nere i hamnen. Ingå är en så fin liten sommarstad och att bli bjuden på fika är ju inte helt fel 🙂

De övriga i gruppen körde ännu vidare till Torrbacka trädgård, men det missade jag för var tvungen att fara på jobb. Det skulle varit kul att se hennes tomat- och örtodlingar. Men men, det får bli till en annan gång.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s