Garden Living – praktik dag 1

IMG_2911
Idag började jag min praktik hos Garden Living. Det var nästan lika spännande som att börja skolan:)

Garden Living har kontor i Esboviken, så det blir långa resor. Men det är jag ju i och för sig van med. Det gäller att ha rätt attityd! Vill man lära sig, gäller det att välja de bästa företagen. Trädgårdsmästare Mia Oksanen och landskapsarkitekt Eva Wuite är kunniga som bara den. Jag är så glad att jag fått börja jobba här och idag fick jag följa med Maria, som kommer att handleda mig under följande sex veckor.

Idag var det ljuvligt sommarväder, redan 20 grader tidigt på morgonen, så det var perfekt väder att plantera sommarblommor.

Vi startade dagen med att hämta upp en hel mängd sommarblommor från en lokal odlare i Kyrkslätt. Efter det körde vi till gården och satte igång. Bilen var fullastad med mylla, lecakulor, täckduk, verktyg, skottkärra osv.
Kunden hade placerat ut alla krukor på plats, och Maria började genast tillsammans med kunden malla alla blommor. Vad passar var och hur många?

Sedan var det bara att börja. En del krukor var nya, så de gjorde vi hål i. Längst ner placerade vi först  en liten bit täckduk, så inte lecakulorna rinner ut. Sedan fyllde vi dem med lecakulor och satte igen en bit täckduk innan myllan. sedan var det bara att plantera och vattna.

Kunden hade valt alla växter tillsammans med Mia. Det blev mycket pelargoner, terrassen är solig så de kommer säkert att trivas bra.


Slutresultatet blev rätt bra tyckte vi, och det tyckte även kunden, vilket är det allra viktigaste:) Vilken bra start på praktiken!

Efter det hann vi ännu med en inventering av alla gårdens växter. Eva har tidigare planerat gården och nu inventerade vi alla de växter som fanns på tomten innan ”ombyggnationen”. Kunden har beställt en skötselplan, så därför gjorde vi nu en inventering.

Imorgon blir det ogräsrensing och skötsel på en gård i Helsingfors.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s