Praktik, radhusgård i Grani

Stenar_i_rabatten

Idag fick vi klart en liten radhusgård i Grankulla.

Vi anlade en ny rabatt längs huset och staketet. Vi gjorde en lite mjukare linje, då gården annars  är rätt fyrkantig. Igår gjorde vi grunden, idag planterade vi, eller rättare sagt jag. Maria skulle iväg till nästa gård i Haga, så jag fick jobba självständigt idag. Jag hann också beskära vildvinen vid staketet, tog bort alla torra kvistar, det blev genast mycket snyggare.

All jord närmast husen och terassen,skottade vi bort och ersatte med grus. Viktigt att få raka snygga linjer, jag använde bräde och måttstickaa för att få det snyggt.

Grus_barkflis_kant

Vi började ändå dagen i Kivikopla i Esbo, var vi hämtade stenar.
Det är ett ställe jag borde besöka även som privatperson. Risken är stor att man kommer hem med en och annan sten. De har ett enormt utbud av alla möjliga stenar. De säljer även ämbarvis grus, stenmjöl och singel i olika nyanser. Man kunde nog lätt få med sig en och annan sten i bakluckan 🙂

Efter Kivikopla stannade via Tolppolan taimi för att hämta växter. Det är också ett ställe som jag varmt rekommenderar. Otroligt fina buskar och träd, och väldigt trevliga människor att ha att göras med.

På denna gård planterade vi två bärbuskar, en svart och en rödvinbärsbuske, rodonendron, funcia, geranium, syrenhortensia och kryptuja.


Kunden blev mycket nöjd med gården. De hade nyligen anlagt en stor terass, så rabatten var liksom pricken på i. Nu får de bara vänta på att bärbuskarna börjar ge skörd och att rabarbern vi flyttade från granngården, rotar dig bra.


 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s