Ogräsrensning

Idag var vi på en så fin gård i Juppars (Dalsvik, Esbo), att ja helt glömde ta bilder. Jag blev så begeistrad av alla speciella växter, så kom liksom av mig..

På gården hade tidigare bott en trädgårdsmästare, och paret hade verkligen satt ner tid på gården. De nuvarande ägarna hade rivit huset och byggt en lite modernare villa, men de hade bevarat två gamla ”uterum”. Gården var rätt stor för att vara i Esbo villaområde, och den hade dessutom fina berg bevarade.

En arma bild fick jag på en härlig ros, daggros, punalehtiruusu, rosa glauca. Den hade bladverk i nästan blåskiftning, väldigt fin.


Gården hade fina gamla stenmurar och en massa gammaldags perenner. De nya ägarna hade lyckats bevara den gamla känslan, men ack så mycket man måste rensa på en sån gård. Men som tur finns det hjälp att få 🙂

Vi gick igenom två större rabatter och rensade, delade vintergröna, tog fram stenbeläggning där gräset tagit över, gödslade, beskärde syrener osv.

En fin fin katsura var planterad vid ingången, en sån skulle jag allt gärna vilja ha. Men får nog nöja mig med min nyinskaffade ullungrönn.  Behöver en större gård ☺️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s