Stenarbete i Nordsjö

IMG_3405

I slutet av veckan jobbade vi med en parhusgård i Nordsjö. 

Stenar istället för gräsmatta är ett bra alternativ. Det är lättskött, håller bort ogräset och ser genast färdigt ut. Det ger en känsla av skärgård och hav. Jag gillar starkt att jobba med stenar!

Vi jobbade runt en nyanlagt terass, flyttade lite perenner och radade massor av stenar 🙂

Flytta_rodgersia
Vi började i ösregnet med att fylla på med ny mylla och att flytta en del perenner. På tomten hade innan stått en stor tall, som gett skugga åt rodgersian, men nu då den är borta, så flyttade vi den till en mer skuggig plats.

Efter att vi krattat ut myllan, placerade vi ut de nya växterna för att få till ett bra och naturligt intryck.

Gör man en stenrabatt, är markduk ett måste. Man måste skilja på jordmassan och stenar, annars får du ett stort problem med ogräs. Minsta lilla jordmassa på markduken, kan få ogräs att gro. Så vi hade en viss utmaning med att hålla rent i den ganska regniga vädret. Sedan var det bara att börja rada stenar, och visst blev det bra 🙂

Vi hann även beskära en japansk idegran, Taxus cuspidata, och beskära lite skadade grenar av en dvärgtall, Pinus mugo ´Pumilio´.

De hade en alldeles underbar spirea intill taxusen, med härligt små vita blommor. Tror det var nån sorts björkspirea, men har ännu inte lyckats luska ut vilken sort det var.

Beskära_taxus

Det var på något sätt extra roligt att jobba just på den här gården. Paret hade haft ett jobbigt år, då deras hus brunnit. Även trädgården fick en del skador av lågorna. De hade haft en helt underbar gård innan branden, och nu bygger de sakta men säkert upp den igen. Kunden blev nöjd och det är klart den bästa belöningen.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s