Blomsteraffärpremiär!

Min första dag på andra sidan disken i en blomsteraffär!

Murgröna

Det var roligt från första stund. Älskar ju att pyssla om blommor och kan ju inte förneka att jag inte skulle tycka om att hjälpa kunder. Har man jobbat hela sitt liv med försäljning, så sitter det väl i ryggraden. Det är härligt att hjälpa andra att hitta rätt produkt, kunna göra en inspirerande butik. Jag fick redan idag lära mig kassan, vilket var bra. Det underlättar då man kan hjälpa kunden från början till slut. Åh, vad det var roligt!

Jag fick fixa om ”entrebordet” idag då det kommit in nya lavendlar och solrosor. Det är ju bara för roligt att kunna lyfta fram varorna på bästa sätt. Efter en timme hade vi redan sålt 4 st. lavedlar. Vem kan motstå doften av dem?

Vi gick igenom alla amplar som nu är nedsatta och går åt som smör i solen 🙂
Regnet har gjort sitt på en del av dem, så det gäller att torka upp dem emellanåt, och föra dem in i värmen i växthuset. Det ser genast snyggare och mer lockande ut, då man ordnar upp och rensar lite. Petunia
Amplar

Dagens utmaning var definitivt växtkännedom. Jag kan ju en hel del perenner och sommarblommor, men krukväxter är inte min starka sida. Men men, det gäller att plugga vidare så man blir bättre på det.

Stötte även på en ny perenn, drakmynta, kellopeippi, Physostegia virginiana. Måste kolla upp den, så man är lite påläst inför morgondagen.
Den blir 60-80 cm hörg och sprider sig lätt. Den har ett ganska buskigt växtsätt och trivs  på en solig, väldränerad plats. Kallas ibland gångjärnsblomma då varje enskild blomma stannar i de läge dit man vrider den.
drakmynta

Jag är supernöjd med dagen och väntar redan på morgondagen! Då skall jag få följa med Mari och plantera lite sommarblommor till en kund.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s