En dag hos Collans!

Idag har jag haft äran att jobba med denna lille kille hela dagen! Han är nog en riktig liten jobbankille med sina nya arbetsbyxor ☺️ Så hjälpsam, omtänksam och snäll dessutom. Bästa sällskapet på länge! 


Idag fick vi klart planteringen runt nya stenbeläggningen. Några ormögon och en klockvippa skall ännu få plats i rabatten. 


På morgonsolsidan vid huset flyttade vi två fänrikshjärtan som ser ut att ha rotat sig fint. Även tre gamla pioner fick ett nytt liv här. Två av dem ser lite skruttiga ut, men de brukar nog ta sig. 

I hörnet mot syrenhäcken planterade vi en ny midsommarros, Rosa pimpinellafolia ‘Plena’

På skuggsidan blev det två marktäckare:
Spetsmössa, Tiarella cordifolia, som blommar med vita, skira blommor i juni-juli. Den bildar en tät matta och blir snabbt en bra marktäckare. Trivs i mullrik, väldrännerad jord, så den borde trivas prima här. Bladen får även en fin röd höstfärg!

Ormöga, Omphalodes verna, är en annan snabbväxande liten grej. Blommar med blå, små blommor på försommaren. Trivs i skugga och är en vanlig växt under buskar och träd. Lämpar sig bra som kantväxt, vilket den är även här. 

Jättedaggkåpan flyttade vi hit, passade också på att dela den. Den blir lite högre, ca 30 cm, och är en anspråkslös fin växt. Alchemilla mollis trivs på de flesta ställen, men inte på för torra växtplatser. Klipper man ner blommorna efter första blomningen, kan den blomma fint ännu sent i augusti.

I somras fick jag två funkior från en kund, de fick nu ett nytt hem hos Collans. Jag vet inte vilken Hosta det är, skulle tippa på Hosta sieboldiana. Men måste nog vänta och se att de växer till sig innan jag vågar säga med säkerhet vilken sort det är. 

Runt stenplattorna slog jag ner naturstenar som gräns till barkfliset!

Grävde också bort gräsmattan under studsmattan, var man inte kommer in med gräsklipparen. Här står även båten på vintern så bättre med grus under bockarna än  gräs!


Det stora jobbet gjordes idag vid utebastun. Petter fyllde grunden och gamla bastun. Dräneringen blev klar, nu är det bara att börja bygga. 


Almix fixade igen en gård! Bra jobbat Petter 😊👍🏻

Annons

2 reaktioner till “En dag hos Collans!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s