Sista finishen i rabatten!

Det börjar ta sig med mina nya rabatter. Är nu inne på slutrakan med anläggningen. De två stora rabatterna är nu färdigt planterade, nu har jag lite kvar i den lilla triangen intill växthuset. Nästa skede där är att bygga en spaljé av armeringsjärn och flytta vildvinen.

Idag har jag fyllt på med täckbark under buskarna och körsbärsträdet. Jag är inte så förtjust i täckbark men under buskar och träd lämpar den sig bra. Speciellt vid en nyanlagd rabatt kommer den till nytta. Jorden hålls fuktigare under torrperioder, och så håller det fröogräset nästan borta. Det gäller förstås att ha ett tillräckligt tjock lager med täckbark. Även risken att jorden rinner bort vid t.ex. störtregn minskar med täckbark.

IMG_4770
Så här blev det! 

Perennabänken mitt emot valde jag att inte sätta täckbark. Största nyttan har man av täckbark det första året, innan växterna vuxit till sig. Efter en säsong börjar växterna vara så pass stora att de inte ger plats för ogräs. Ju mer sol som som når markytan, destu mer ogräs rotar sig. Det gäller altså att plantera med rätt plantavstånd, så växterna får rätt förutsättningar att trivas. Eftersom jag nu studerar till trädgårdsmästare, och är en ganska flitig rensare, så skall jag pröva utan täckbark.

IMG_4761
En vanlig bräda är ett bra hjälpmedel då man vill ha raka linjer!
IMG_4767
Lite mylla i kanten av rundeln, så börjar det vara klart! 

Sedan gäller det att ta itu med gräsmattan mot häcken, som har på tok för mycket ogräs i sig. Men det kanske får gå till senhöst eller vår, måste se hur tiden räcker till.

Ett kort bildspel på olika anläggningsskeden!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annons

3 reaktioner till “Sista finishen i rabatten!”

  1. Nåmen tack Rodex 😊 Det beror på lite va de e för arbet, de du lite tight med tid då man ännu studerar

   Gilla

   1. Jo inga någo. Agerar trädgårdsmästare här på Emsalö backman🐒…. blir nu vad det blir…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s