Sensommar morgonrunda 21.8.16

Solen stiger upp till en klarblå himmel. Termostaten visar 18 grader i skuggan. Äppeldoften hänger i luften. Nattdaggen känns i flipflopsen. Hortensian visar sina bästa sidor. Godmorgon på er!

Medan jag vandrade runt i trädgården och andades in den friska morgonluften, passade jag på att städa lite smått och gått. Daggkåpan såg så hängig ut med alla utvissnade blommor, så det var dags att klippa bort dem. Sommarblommorna mår bra av värmen som kom tillbaka på fredagen. Millionbells blommar ännu fint och även verbenan har tagit igen sig efter regnen för nån vecka sen. 

En stor favorit bland sommarblommor är ändå rabatteternellen, som är en utfyllnadsväxt med ett brett, nedåthängande växtsätt. Den är fin hela sommaren och mycket bra växt i höstplanteringar då den tål lite frost. Snart är det kanske dagas att byta ut snötöreln och verbenan mot nåt höstigare!

Rabatteternell, Hopeakäpälä, Helichrysum petiolare
Sköldpaddsört, Konnanyrtti, Chelone obliqua

Sköldpaddsörten planterade jag höst 14. Ifjol gjorde den inga blommor, men nu blommar den så fint så. Jag ville då ha en lite högre, sensommarblommande växt som skulle ge insynsskydd mot en terass och den har gjort sitt jobb. 

Äppelskörden blir lite mindre i år, då 2/4 träd vilar. Men detta träd med sina stora vinteräppel ger frukt som aldrig förr.


Nu är jag på väg på morgonpromenad, så det blev bara lite tomater till frukost. Får ladda upp med en matigare frukost efter träningen 💪🏻

Ha en fin dag ☀️☀️

//Malin

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s