Växtkännedom

Skolan har börjat, så har även växtkännedomen! 


Fast vi på våren pluggat de flesta växter av dagens lista, var det nog på sin plats med lite repetition! Oj, så fort man glömmer namnen på växterna då man inte jobbar med dem jämt. Just då man tror sig kunna det vetenskapliga namnet, så har man tappat det finska 😅

Börjar dock ha koll på lövfällande träd, men ack så svårt det är med barrväxter. Tycker att alla ser lite liknande ut. Men vår lärare Isa är jättebra, och beskriver knoppar, bark, ved och bladnerver på ett sätt man förstår. 


Vilken tur att skolan har så många träd och buskar att bekanta sig med. Här kan vi bara gå runt och klippa några kvistar för att sedan namnge och studera dem i klassen. Men läser man inte sina läxor, så blir det svårt i tenten. Om två veckor gäller det att vara påläst! 

Manchurisk valnöt – Mantsurianjalopähkinä – Juglans mandshurica

Skulle jag ha mycket plats på tomten, skulle jag skaffa en manchurisk valmöt. Trädet blir inte så högt, men kräver utrymmet på bredden! Fin gul höstfärg får det också. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s