Almix och jag hos Collans

En lördag full av gårdsprojekt!

Lördagsmorgonen inledde jag och Petter hos Collans. Gården börjar nu vara klar efter ett litet ansiktslyft. Detta var sista gången maskin behövs på den gården. Åtminstone för en tid framöver!

img_5921

Vi grävde bort matjord för olika planteringar och en sandspång. Man sparar så mycket tid med en liten grävmaskin. Jag och Jari skottade bort gräsmattan med skottkärra direkt i flaket. Det är ett bra sätt att genast få en snygg och städig gård. Inga högar blir stående på gräsmattan. Och så hade vi ju lilla Putte med som hjälpkarl 🙂

img_5960

Här skall det bli en spång mellan studsmattan och nya terassen (som inte är klar ännu). Linda håller på att flytta jordgubbsplantorna från en planteringslåda, som snart skall få ett nytt hem.

img_5928

Jari och Petter tyckte att det såg lite rörigt ut, men jag försökte försäkra dem att det blir nog bra bara det blir färdigt:) Än så länge finns bilden bara i mitt huvud och på en skiss. Det kanske inte är så lätt att se framför sig… Kan hålla med om att vissa skeden är lite råddiga, men man kommer så mycket lämpigare undan med en maskin. Vi hade tur med vädret. Jorden var kruttorr, så ingen lervälling och spår efter bobcaten.

img_5937

Vinbärsbusken måste vi flytta på, då den annars blir för nära terassen. Det kommer att komma en spång intill terassen förbi lekstugan till vedbacken.

img_5935

Gräsmattan hade vuxit in i singlet på gården, nu kantade vi gräset och skall placera stenar som kant mot gräsmattan. Drog linjen rak för att få ett renare intryck.

img_5984

Här kommer lite fler bilder från dagen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nästa skede är att skotta ut singel till gårdsplanen, fixa kantstenar och kanten mellan sandspång och gräsmatta och att så lite nya gräsfrö där som vi jömnat gräsmattan. Det stora jobbet är nu avklarat, nu är det ”den sista finishen” och lite planteringar som gäller!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s