Bråda tider!

Det var på tok för länge sedan säger jag bara! Har haft fullt upp, men man måste ju komma ihåg att blogga också. Det blir ett kort inlägg idag, är på väg på jobb (praktik) till Blomsterhuset. Har för nån vecka sedan påbörjat min praktikperiod som florist 🙂

Men men, idag firar vi alltså vår 99:nde självständighetsdag! Grattis Finland! Jag sitter här och njuter av morgonkaffet och lite pinterest inspiration. Det finns så mycket man vill göra, och helst ska allt ske på en gång!

I och med att jag studerar vid sidan om jobbet, har jag under dessa 1,5 år lärt mig att prioritera. Det går inte att göra allt 100%, så man får välja och prioritera hela tiden. Just nu sitter jag typ alla kvällar och planerar en gård, med deadline imorgon!? Jag har fått mycket klart senaste dagarna, men ännu är arbetsbeskrivningen på hälft. Få se hur mycket jag får gjort ikväll på”balen” 🙂

Vi började ”Användning av växter” kursen i september och det är definitivt den roligaste kursen av alla. Den innehåller mycket växtkännedom och info om var växterna trivs och vilka som lämpar sig bredvid varandra. Den kunskapen måste man ha för att kunna planera en fungerande gård. Även lättare gårdsplanering ingår, och det är den uppgiften jag jobbar med nu. Jag får nu träna rätt mycket med Vectorworks programet , som faktiskt börjat löpa lite smidigare nu då man ritat en hel del.

Företagskursen går jag i Borgå, då jag får det bättre att gå ihop med jobbet. Den kursen är på kvällar (2 ggr/vecka), så det tar också lite tid just nu. Men roligt är det med, just nu jobbar vi med affärsplanen. Man känner sig som en liten skolflicka igen. Det var länge sen jag studerat och träffat så här många nya människor på olika kurser.

Men nu måste jag strax dra iväg till jobbet. Jag har nu gjort 5 skift på Blomsterhuset skulle jag tro. Ännu har jag inte fått binda så där hemskt mycket, men lite små uppsättningar i oasis och buketter har jag gjort.

dopsko
Här är min första egen gjorda uppsättning i oasis. En söt liten dopsko 🙂

Mest har jag sålt och betjänat kunder, men det är just det som är roligt. Buketter säljer vi i mängd och massor. Alla vill inte ha de färdiga buketterna, utan rätt många plockar ihop sin bukett själv, och då binder jag ihop den. Roligt då man kan föreslå lite olika gröna saker så den blir riktigt fin. Jag märker nog att jag ännu måste öva en hel del på spiralen, för att få den tillräckligt bra:)

forsta_bukett_riikka
Första helgen gjorde jag en liten ”lilla-juls bukett”till Riikka, som bjöd på mat.

Ha en härlig ledig dag alla ni som är lediga:)
Ikväll efter jobbet skall jag sätta mig i soffan framför TVn och spana in Patte & Pia som fått inbjudan till balen. Det var ett fint beslut av Presidenten tycker jag!

Malin

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s