Definitivt högsäsong!

Till julen hör definitivt blommor. Blommor i alla möjliga färger och former! Julplanteringar, bukettter, orkide’er, julrosor, scimmia, hyacinter, amaryllis och så förstås klassiska julstjärnan, de här går nu åt som smör i solen! 

Idag lördag var igen praktikdag. Full rulle ända från kl 8. Det är verkligen intressant att se hur det går till i en blombutik. Som kund tänker man sällan på hur mycket jobb som krävs innan t.ex snittblomman är klar för butik, för att inte prata om julplanteringens väg från partiaffär till butikshylla. Oj oj oj, vi pratar om rena rama serieproduktionen här 😊


Igår fick jag vara med på ”linjen” och dekorera julplanteringar. Jag har ju bara fixat lite små korgar hemma, nu pratar vi om lite andra volymer. Serieproduktion är effektivt och bra! Kvaliteten håller och det är jätte vikigt.


Det är så bråttom på dagarna, så man hinner inte med att binda så mycket buketter. Men idag var det flera kunder som plockade lösa snittblommor,som jag sedan band ihop med lite eucalyptus och annat grönt till. 

Imorse innan värsta rusningen, hann jag binda 4 buketter till försäljning. ”Babo” visade en modell, sedan gjorde jag efter dem. 

Imorgonbitti börjar jag först kl 9. Det är ju rena rama lyxen att få sova till 8, efter en vecka med tidiga morgnar. 

Jag skall börja med att fylla på butiken, för vi vet ju alla att en påfylld och städad butik säljer bättre 😊

God natt på er!

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s