Florist praktik!

Julen är förbi och julblommorna sålda! Det var nog en upplevelse att se hela julruschen ur en blomsterhandlares synvinkel. Tänk att alla planteringar såldes, bara en bråkdel fanns kvar då jag gick på jobb 29.12. Tror att de flesta hemmen i Borgå har haft en och annan julblomma i år:) 

Idag har jag varit på praktik i Blomsterhuset och har sålt en massa buketter och tulpaner. Julblommorna är nu glömda och kunderna vill se fräscha vårfärger igen. Tulpaner, snittblommor, orkideér, rosor med glitter och glamour till nyåret. Våra florister har bundit en massa fina glitterbuketter som nu pryder många matbord.

Även jag har idag fått binda en massa buketter. Det är nåt speciellt med nyåret, många vill ha snittblommor och då menar jag inte bara buketter, utan ihopplockade lösa blommor. Det är just dem som jag sedan fixat till en fin bukett. Det är verkligen roligt att att jobba som florist. Varje dag på jobbet lär jag mig nåt nytt. Det kan vara fråga om små saker, som hur sköta en grönväxt eller hur sköta snittblommor vid leveransen.

Igår städade jag upp i butiken och tog bort alla julsaker från ”a-ytan”. Genast då julen är över, tar försälningen slut. Det gäller att vara snabb att förnya och ta fram lite nyårsgrejer. Så här blev det.

inredningsbord

Jag har också fått binda olika buketter. I början kändes det ganska svårt, men efter att ha varit på praktik nu i över en månad, känner jag mig redan mycket säkrare. Det gäller bara att öva på spiralen, för att få till en bred, luftig bukett. Åh, så roligt det är. Blommorna till buketterna väljer floristerna, det kan jag som praktikant inte påverka. Den första gjorde jag innan jul, den andra efter.

blombukett_n_bimg_793425_bukett_1

Idag var jag också och köra ut mina första blomförbindelser. Härligt att kunna glädja människor med en blomma. Vi kör ju bara ut dem, men det är ju vi som ser hur överraskade de blir. Man får så mycket energi av det 🙂

Nu skall jag hålla lite ledigt från praktiken och skolan. Det börjar kännas i kropp och själ att man inte haft ledigt på ett tag.

-malin-

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s