Härliga snittblommor!

Jag har aldrig riktigt värdesatt snittblommor. Varför vet jag inte, vi köpte inte speciellt mycket snittblommor som barn, och inte heller som vuxen har jag satsat alltför mycket på att köpa hem blommor till helgen. Men nu då jag jobbar med blommor, börjar jag se det fina i dem på ett helt annat sätt.

Jag har nu jobbat sedan slutet av november i Blomsterhuset, och det börjar kännas som om jag är en av de fastanställda 🙂 Kan ta emot beställningar av begravnings-, dop- och kondoleansbuketter, utan att behöva konsultera med de andra. Jag kan också ta emot Inter Flora beställningar, och har även lagt in beställningen på nätet. Igår på lördagen var det en kund som ville skicka tulpaner till sin guddotter i Hangö. I början kändes många saker väldigt svåra, men nu flyter jobbet som en dans på rosor 🙂

Det roliga är att binda en bukett direkt till kunden. Jag är så glad att jag valde att göra min florist praktik just på Blosterhuset, för där går så mycket kunder, så man får betjäna och hjälpa hela tiden. Jag har gjort en massa fina buketter åt kunderna, men dem hinner man inte fotografera. Ibland väljer kunden själva blommorna och ibland går jag in till kylen och hjälper dem att välja. Man brukar se vilka som kanske behöver hjälp, och det är så roligt då man äntligen kan namnen på alla blommor, och kan ge tips och råd.

Här kommer lite bilder på de buketter som vi binder färdigt i olika priklasser. Det finns allt från 12€ till 25€ buketter. Nu får jag också själv välja blommor och räkna ihop så det blir rätt pris på dem.

bukett_20e_gul_lilabukett_20e_rosa_rodbukett_am_korall_19-1lag_nb_rosa
img_8327

I oasis har jag mest gjort olika dopskor och ljusuppsättningar. Men ljusen gick mest åt innan jul, nu blir det mest dopskor, som det alltid skall finnas av i kylen.

Här kommer lite bilder på hur vi bygger upp dem, börjar nerifrån med snittgrönt, sedan bestämmar man höjden och börjar därefter fylla up sidorna. Skon är klar, då svampen är intäckt av blommor eller grönt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s