Ledig helg i Levi!

Förra helgen spenderade jag med min brorson i Levi. Skönt att bara vara på tumis, min bror åkte iväg till södra Finland på båtmässa. Så jag fick kvalitetstid med Rasmus i hela tre dagar. Han är ju redan 14, snart 15, lika lång som jag, men ändå är han i många fall bara ett barn. Man måste passa på att njuta av den tid han ännu behöver lite upppassning. Som faster får man ju lov att nu och då skämma bort sina brorsöner 🙂

solnedgang_blacken

Åkte norrut redan på torsdagsmorgonen, då jag jobbade i butiken i Rovaniemi på torsdagen. Sedan tog jag bussen mot Levi på kvällen.

Fredagen jobbade jag halvdag hemma och lördagen halvdag i vår Ski butik i Levi. Efter det hann jag ännu till backen och kolla på Rasmus eftermiddagsträningar. Full sol, ingen blåst, perfekt vinterväder! Åh, så man njöt! Backarna var i toppen skick, väldigt lite turister, så man fick nästan ha backen för sig själv. Slaomträningarna hölls i world cup backen ”Blacken”. Backen är ju brant som tusan, dvs. klassas som svart.

img_0165

rasmus_kvallstraning

Jag har märkt att många trädgårdsmänniskor inte gillar vintrar, men där är jag nog lite annorlunda än många andra. Det är så avopplande med en dag i vintersolen, att bara ströva omkring i fina landskap, ta sig en tur i spåret eller ner för slalombacken. Nu då Rasmus och Oskar tävlar inom sporten, så har det blivit ännu mera dagar i backen.

Jag är ju uppvuxen på landet med mycket snö. Tyckte redan som liten om att bygga snökojor, åka pulka och rattkälka, åka isrally och allt möjigt som har med snö att göra. Så det kommer nog hemifrån att jag är en vintermänniska. Vi lever ju i Finland med olika årstider, så då måste man göra det bästa av det och göra varje årstid så rolig som möjlig.

Just årstider är det som är det bästa. Tänk om det alltid skulle vara sommar. Jag tror inte att det skulle vara lika roligt att pyssla i trädgården då. Nu har ju alla skeden sin charm. Allt från tidiga knoppar på växterna, till musöron på björkarna, till härligt grön gräsmatta, till senblommande aster, till höstens färgprakt, till vintertäcket som drar sig över trädgården. Älskar årstider!

Nåja, nog med årstidsfilosofier. Nu längtar jag till våren!

Ha en fin väntan på våren!

– malin-

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s