Fram med sekatören!

Så var det igen dags att beskära äppelträden. Grannen klättrar som en liten apa i träden, medan jag står nere och kollar på formen. Mest tog vi bort vattenskott, och visst blir det snyggare genast man får bort dem. Och vilket härligt väder det var. Man fick sig en dos D-vitamin på köpet!

Malus_vattenskott_före
BEFORE
Malus_vattenskott_efter
AFTER

Jag måste nog säga att det är en himla tur att man har en granne som gillar att klättra. Fast jag är modig, så tror jag inte att jag skulle klara detta lika smidigt som han. Tror jag har världens bästa grannar!

IMG_1202

Passade på att plocka in lite äppelkvistar, de ger en härlig blomning och vårkänsla. Nu skall jag bara ta in dem i värmen så de sätter igång processen. Men först skall jag ha dem en natt i kallkällarn för att de inte ska få en värmechock 🙂

Maluskvistar

Det känns varje år lika skönt efter att man beskurit äpplen. Med det kör liksom våren igång. Det hade smultit massor av snö på bara en vecka. Jag har inte varit hemma så mycket, så hade lite missat hur fort det gått den här veckan. Riktigt skönt med våren säger jag!

Gräsmattan kommer fram under snön, de första perennerna hade redan satt igång i rabatten, växthuset börja komma upp i 10 grader. Åååhh, nu vill jag bara vara ute!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s