Björkris och videkissor

Vad är härligare än de första videkissorna? Ååh, så jag gillar dem. Jag är ju uppvuxen på landet, och där plockade vi videkissor varje år. Som barn kombinerar jag dem med påsk, men nu plockar jag dem så fort jag ser dem. De betyder vår för mig:)

Björkris_kanna

Denna fina kanna räddade jag från min mamma förra sommaren. Hon hade tänkt måla den, men jag ville ju ha den så här rostig. Passligt stor att samla björkris och sälgkvistar till gården. Tror att det var ett ”container-fynd” från min systers sambo. Han brukar vara bra på att hitta allt möjligt i sina ”lavor”.

IMG_1222

Nu är vi inne på vecka 12, och ännu finns det lite snö kvar på gården. Men denna vecka har det smultit massor. Med en dag regn och många dagar sol, så börjar det hända i trädgården. Det utlovas sol till helgen, så efter söndagen börjar nog all snö vara borta . Det kliar ju redan i fingrarna att börja kratta och luckra i jorden, men får nog försöka hålla mig ännu ett tag. Det kan ju komma snö ännu. Det är ju trots allt bara slutet av mars!

Krokus_låda

Jag skulle så gärna ha velat lämna ut dessa krokusar på gården, men det är ju som att duka upp värsta festbordet för mina city-kaniner. Så jag flyttade upp dem till trappan istället. Vi har ju byn full av harar, trots att vi bor typ mitt i stan. De har liksom blivit som mina små husdjur. Ganska länge tyckte jag att de var rätt så harmlösa, åt nästan inga av mina växter. Men ifjol somras var de och åt upp mina fina Queen of Night tulpaner! På hösten åt det upp mitt nyplanterade prydnadsgräs, som man skall klippa ner först på våren. Så nu väntar jag med spänning på om det klarat den tidvis kalla vintern. Håller ännu tummarna att det börjar grönska.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s