Påsk talko på landet!

Det hade utlovats snö till långfredagen men som tur blev vårt talkoväder rätt bra ändå. Det var riktigt varmt i solen, speciellt där som inte vinden tog på. Mina föräldrar har huggit en massa träd, och nu var det dags att röja och köra ut allt till brasan. 

Vi har i många år ”klagat” på att vissa tallar skymmer kvällssolen på bryggan. De bara växer år för år, och varje år skuggar träden bara mer. Men nu ser ni, nu skall det bli en ändring på det. Det var dags att gallra, och vips vad vi fick ljust på tomten.

Den här tallen hade ingen av oss velat fälla, men tyvärr såg den ut att stryka med när som helst, så bäst att fälla innan den gör mer skada. Den har varit så fin, men vad gör man. Ett stort ”hål” hade den nere vid stammen. När vi väl hade huggit, såg man att den lätt kunnat leva 20 år till. Men det är ju omöjligt att säga innan. Trädet såg ju ihåligt ut, synd att man inte kan se hur det mår, innan man fäller. Men men, nu är den stora tallen borta, och vi fick mer kvällsol på bryggan, så inget att klaga på här inte 🙂

IMG_1427IMG_1432

Efter att skogsmaskinen tagit bort de större träden, krattade vi ihop alla små kvistar. Det blev 3 fulla släp och en ståtlig påskbrasa på lördagen!

Gårdsplan_före
Gårdsplanen – BEFORE
Gårdsplan_efter
Gårdsplanen – AFTER

IMG_1880Långsläp_vid_brasan

IMG_1837
Pellinge hade fått mer snö på skärtorsdagen, och den försvann inte tack vare våra kalla nätter. 

Medan snön satt kvar på marken, körde båtsäsongen igång. Isen gick från stranden ti 11.4. och till påsken skulle de ivrigaste kunderna ut till holmen. Det blev en tidig båtssäsong i år, men tyvärr inte en tidig trädgårdssäsong. April har varit så otrolig kall, alla knoppar bara väntar på sol och värme för att slå ut. Jag vill ha värmen tillbaka, nu!

IMG_1846IMG_1855

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s