Islandshästar!

Redan första dagen efter skolan fick alla intresserade åka och rida. Alla från vår skola hade anmält sig och två danskar. Jag är ju inte nån hästmänniska, men tänkte att detta måste man ju pröva på då man en gång är här. Man kan säga att jag var långt utanför min bekvämlighetszon under hela ridturen. 

Hästselfie
Kände mig som en riktig turist efter att ha dragit på min ”hästsafari” overall. Men den var bra att ha, för det var ganska så blåsigt väder. 
Islandshäst_Anna
Vår lärare Anna!

IMG_2431

 

Den första halvtimmen var nog värst, spände mig i hela kroppen så det kändes i nacken ännu dagen efter. Jag var rädd att trilla av hästryggen trots sadeln. Det gick bra att rida sakta efter varandra i början, men när hästen börja ”tölta”, dvs. trava, så fick jag nog lite halvpanik. Tyckte att det gick väldigt fort…

n efter en stund vande jag mig och kunde slappna av lite, så det började kännas mer bekvämt. Men måste nog säga att efter två timmar på hästryggen så var benen ganska möra, speciellt knäna. Benen ville ju nästan inte hålla när jag skulle ta mig ner.

En härlig upplevelse var det ändå, är glad att vi gjorde det. Underbara landskap och ett soligt väder hade vi. Vi kunde till och med se vulkanen Hekla på långt avstånd. Den ligger 110 km öster om Reykjavik och är en av Islands mest aktiva vulkaner. Senaste utbrottet skedde år 2000.

Rid_köRid_gruppTeam_foto1Vår_grupp

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s