Kom nu vår!

När jag tänker tillbaka på alla vårar jag upplevt, minns jag inte en ända maj månad som skulle vara lik årets maj. Våren är så himla sen i år, det har snöat flere ggr ännu i maj, och vappen helgen var ju katastrofalt kall. Men det skall väl komma såna här vårar med 50 års mellanrum. Nu har vi den, så hoppas den kalla våren hålls borta nu för många, många år framåt. 

Jag är en vårmänniska och älskar tiden då livet börjar komma igång i jorden. Att se de första knopparna, känna de värmande solstrålarna, se gräset grönska, ger en så mycket energi! Man har liksom allt det goda framför sig. Som att kunna sitta ute på terrassen med sin kaffekopp, att kunna njuta av allt det gröna, vänta på att de första snödropparna tittar upp under snön, att se tulpanerna blomma. Maj månad är min favorit månad!

Man har inte nästan alls sett musöron i björken i april, vilket hör april månad till. Men nu hör ni, nu händer det. Igår när jag körde ner mot skärgården efter jobbet, log jag för mig själv i bilen, Det var så himla fint att se de stora knopparna på alen och hasseln, de kommer att slå ut vilken dag som helst. Björkarna börjar nu få musöron, och gräset hemma hade tagit fart över en natt. Det är 13.5.2017!

Idag när jag vaknade på landet, måste jag bara ut och andas in havsdoften genast på morgonen. Vi har östläge så morgonsolen är helt fantastisk. Tar ofta en runda på gården när alla andra ännu sover. Vila för själen att få andas in den friska havsluften.

Skugg_grönaSol_tallarStrand_13.5.17jpgStarndstenar_13.5.17Brygga_viken

Gråalen ner vid stranden håller nu på att slå uti blom. Bladen var redan på väg ut, så nu kan man väl säga att våren är här nu, äntligen!

Klibbal_knoppar

Idag skall jag jobba i en bekants trädgård. Tänkte börja dagen med att inhandla lite växter till dem, men planthandeln öppnar först kl 10, så hinner njuta av min morgonkopp ännu en stund.

Ha en fin dag!

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s