Äntligen kom värmen!

Maj var lite sen i starten, men nu har vädret äntligen vänt. Igår på fredagen 19.5. lär det ska ha varit närmare 25 grader varmt. Jag var på jobb hela dagen så hann tyvärr inte uppleva den värmen, men tyckte det var lika varmt idag. Härligt!

Jag har idag jobbat på en gård, och kan konstatera att det var ganska så hett. Har skottat stenmjöl, radat ut kantstenar runt en terass, skottat mylla och jämnat ut jorden var gräset skall rullas ut. Huh, lite svettigt var det i arbetskläder, men klagar inte. Har tusen gånger hellre lite varmt, än det kalla väder vi haft i april-maj. Lite känns det i armarna nu efter allt skottande, så känns rätt skönt att sitta ner en stund.

Nu när värmen kom, har det satt igång att grönska riktigt på allvar. Hann ta en runda i trädgården när jag kom hem, och det har ju hänt så mycket på några dagar. Tulpanerna sticker upp lite här och där, och de första har redan slagit ut. Jag satte ner en hel massa lökar ifjol på hösten, så är glad att de flesta verkar komma upp. Än så länge har hararna bara smakat på en enda tulpan, men de brukar ju vänta tills de blommar. Hoppas innerligt att de låter mina växter vara ifred nu.

Även mina träd som jag planterade ifjol ser ut att må fint. Löven har spruckit ut, och de ser så fina ut. Gillar speciellt bladen på ullungrönnen, de är så röda på våren. Även mina äppelkvistar som jag plockade in i västhuset vid beskärning, har först nu slagit ut i blom. Det tog länge i år, trots att jag försökt byta till varmt vatten med jämna mellanrum. Men  nu hinner man njuta av dem en stund,  innan träden slår ut.

Malus_violaÄppelkvistar_växthus_1

Förra veckan jobbade jag alla kvällar och var även på arbetsresa, så missade liksom utvecklingen i hela trädgården. Måste passa på att försöka njuta lite mer denna vecka. Med den här värmen, kan man sitta i växthuset långt in på kvällen. Även nu sitter jag och bloggar ute i växthuset. Klockan är strax 22, och solen håller på att gå ner. Underbara majkbällar!

Lite bilder från min gård ikväll.

IMG_4012IMG_4010IMG_4008Sippor_äppelträd

Ha det fint där ute!

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s