Älskade tullipaner!

Skulle inte alls vilja komma in på kvällarna. Det är så vackert där ute nu. Alla tulpaner som jag planterade på hösten blommar så fint, för att inte tala om körsbärs- och äppelträdsblommorna. Underbart!! Jag skulle helst sitta i växthuset med ett glas vittvin och bara titta på allt det härliga runtom en! 

Jag testade på lite nya tulpaner ifjol, och nu då de kommit upp, är jag nöjd med mina uppköp. Speciellt den vita Tulipa Swan Wings vid infarten gillar jag. Den ser så skör ut med sina vassa kanter. Satte ner 20 st. av dem, och det kräver en större yta för att det skall se ut till nånting. Det blir lätt lite ”fnuttigt” om man kör med bara 5 st . (vilket jag gjorde med de gula) Pengarna tog väl slut, när jag börjat spara på allt det goda 🙂

Tulipa_swanwings_white
Tulipa swan wings

Jag köpte också en röd tulpan, vet inte vad som flög i mig. Gillar inte ens rött, så måste haft ett hjärnsläpp när jag irrade runt på Korpikangas sidor. Men i alla fall är det helt okej nu då den börjat blomma. Mot den svarta väggen ser den helt bra ut. (i alla fall försöker jag intala mig det). Jag har sparat alla mina paket och hittar inget med röda tulpaner. Däremot har jag köpt Black Hero, men det kan ju banne mig inte vara så här röd!?? Jag hoppas att den blir ännu mörkare med tiden. Eller så har de skickat mig fel tulpaner på posten.

IMG_4573
Tulipa Black Rose

En gul tulpan blev det också i  in nya rabatt intill friggeboden. Detta var den första tulpanen som kom upp, och min ”gårdshare” var lite och smaka på bladen. Som tur lät den alla blommor vara i fred.

Tulipa_fedor_dobronravov_yellow
Tulipa Fedor Dobronravov

Härligt med tulpaner säger jag! Det piggar verkligen upp rabatterna innan alla perenner vuxit till sig. Kommer säkert att inhandla några till nästa höst också!

Nu väntar jag mest att den svarta ”Queen of the night” skall börja blomma. Och att alla mina Allium skall slå ut i blom. De kanske ändå vinner över tulpanerna.

Ha en fin kväll!

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s