Körsbärs- och äppelblom!

Efter en sen vår har körsbärsträden äntligen slagit ut i full blom. De är så fina med alla sina små vita blommor. Jag rekommenderar att alla som inte har körsbär på sin gård, att fort som sjutton gå och skaffa sig ett par träd. Alldeles härlig blomning har dessa träd. 

Mina körsbär är vanliga surkörsbär med vita blommor. Det är en hel vetenskap det här med sorter och färger. Det kommer bara fler och fler nyheter på marknaden. Mina träd har funnits på tomten rätt länge. Vet inte exakt när de är planterade med skulle tro att de är planterade mellan 1980 och 1990. Äppeltäden är äldst, de planterades ganska fort efter kriget, nångång efter 1945.

När jag köpte tomten år 2002, var körsbärsträden ganska höga och vildvuxna. De är planterade ganska tätt, så jag har redan fällt 3 st.

Jag håller dem ganska låga så de blir som en nätt, liten ”körsbersberså”. Vill inte att de växer så högt eftersom terassen då missar kvällssolen. Innan jag börja gallra var det mycket skuggigt där var terassen är nu, men nu börjat det bli som jag vill ha det 🙂

Här kommer lite körsbärsinspiration:

IMG_4635Körsbersberså_280517Körsbärsblom_280517

Genast efter att körsbären börjat blomma, slår det första äppelträdet ut i blom. Idag hände det mycket i trädgården. Imorse var det ännu en massa knoppar, men efter en dag med sol gick det väldigt fort. Äpplet har nästan ännu finare blommor, kraftiga och fyllda. Härligt  rosa i början, och går sedan över till klarvitt.

IMG_4602Äppelblom_garagetÄppelblom_garaget_Äppelblom_sandplan_280517

Det är bara ett träd som blommar för fullt. Ett annat är på god väg, medan vinteräpplet och ett fjärde träd, väntar till nästa helg skulle jag tro.

Nu skall denna trädgårdsmästare gå och hälsa på John Blund. Åh, så skönt det skall bli!

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s