Rullgräs – ”siirtonurmi”

Idag har jag premiär anlagt ny gräsmatta. Gården som jag jobbat med som ett skolprojekt sedan höst 16, börjar nu vara så gott som klar. Vädret var perfekt att anlägga, det duggade nästan hela kvällen och på slutet började det regna. Gräsmattan vill ju ha massor med vatten de första veckorna.

Jorden var ordentligt packad, så det var lätt att rulla ut den. Är jorden bara lite ojämn under, så syns det direkt på slutresultatet. Ytan var inte stor, ca 40m2, så det gick relativt lätt att rulla. Kanterna mot planteringen skar jag med en vass kniv. Här skall jag ännu plantera lite singel, för att lättare kunna hålla gräsmattskanten snygg. Nu saknas bara några kantstenar mot måbären, så börjar denna del vara klar.

IMG_5038
Finnurmis rullgräs är 1,50 x 0,60cm. 
IMG_5039
Bitarna rullas ut intil varandra, Viktigt att trycka ihop kanterna så nära det går. De får inte placeras på varandra, inte heller med springa emellan. 

Den nya gräsmattan är lite mörkare än den gamla, men den kommer nog att bli ljusare med tiden. Sömmarna kommer inte heller att märkas efter några klippningar och bara gräset rotat sig ordentligt.

Gräsmatta_terass
Här saknas ännu några kantstenar framför måbären. 

Gräsmatta_planteringarGräsmatta

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s