Juni trädgård

Oj oj oj, det är full rulle så man hittar inte ens tid för bloggandet. Nu måste jag skärpa mig. Jag gillar ju att skriva, och samla mina tankar för en stund. Men denna månad har varit extra kaotisk. Extremt bråttom på jobbet, och utöver det  ganska mycket trädgårdsjobb. Jag kanske har tagit emot lite för mycket arbete, men man vill ju så mycket. Älskar att jobba i trädgården  och hjälpa andra att få det mysigt på sin gård. 

Triangelrabatt_hosta_kantnepeta_tulpan

Juni har gått så otroligt fort. Det har varit en kall och blåsig juni månad som mer eller mindre har gått förbi mig. Jag vet inte hur det gick så här. Har jobbat på med mitt ordinarie jobb på Stadium och efter det blir det trädgårdsjobb på kvällar och helger. En gård som jag jobbat med nu längs våren, börjar bli färdig och endast några få planteringar kvar där. En annan gård är det skötsel som gäller. Den har jag lite missskött nu i juni, timmarna tar slut på dygnet. Som tur får man semster snart, så skall man nog kunna besöka den gården 1 gång i veckan. Det tredje projektet är ett större objekt i Pellinge. Jag har planerat en stugtomt, och skall börja anlägga den nästa vecka när jag får semester från jobbet.

Midsommaren var jag nästan ledig i 2 dagar, så det var rätt skönt. Spenderade midsommaren på landet. Det blev en kall och blåsig midsommar. Lördagen var fin, men det börja regna till kvällen  Vi åkte iväg till SSS-paviljongen i Svartbäck på grillmat. Söndagen var det storm, jag kom till stan på dagen och börja klippa hagtornshäcken i värsta stormen. Inte bästa dagen, men det måste göras nu då vi har flak i Krigarbyn.

Hgtornsklippning

I trädgården blommar det på för fullt. Regn lite varje dag gör ju susen för alla växter. Hinner alltid emellanåt ta en titt på gården och bara njuta av alla härligheter. Lite mer tid skulle jag just nu vilja ha för min egen gård. Det börjar köra ihop sig med olika projekt som skall fixas.

Ranunculus_aconitifolius_stormhattsranunkel
Ranunculus aconitifolius – Stormhattsranunkel – Morsiusleinikki

IMG_5130

Min favorit lök Allium blommade som finast på midsommarhelgen. Nu börjar den redan bli lite blek. Några mindre allium kommer snart att börja blomma i kruka.

IMG_5271Allium_armeringsjärn

Ifjol inköpte jag ett amerikanskt uppstammat olvon som nu blommar så fint. Även stormhattsranunkel var fint i början på juni. Nu får snart höstsedum ta över tillsammans med Heucheran.

Viburnum_uppstammad
Viburnum opulus subsp. trilobum – amerikanskt olvon -amerikanheisi

Viburnum_opulum_subsp_trilobum

Men min favorit perenn för i år är Heucherellan, en blanding av Heuchera (alunrot) och Tiarella (spetsmössa).

Heucherella
Heucherella – klockvippa – haltiankukka

Nu skall den här ”tanten” gå och lägga sig. Kom just in från gården, hade tänkt klippa klart min hagtornshäck, men fick ge mig. Jag var tvungen att lämna 10m för mina armar börja värka så otroligt mycket. Det är ganska tungt att stå med häcksaxen i högsta hugg flera dagar i rad. Nu lite medicin och sömn, så blir det nog bra. Det är ju en ny dag imorgon, får ta de sista imorgonkväll.

Go´natt

-malin-

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s