Ny kund, ny gård

Förra veckan fick jag semester från Stadium, så nu har jag mer tid för trädgårdsjobb. Började genast på första semesterdagen med att rensa en gård jag har hand om skötseln och efter det hann jag ännu kanta en rabatt på en annan gård. Efter det var det dags att starta ett större projekt i Pellinge. 

Det gäller ett nybygge var jag gjort en trädgårdsplanering till och nu startade anläggningen av gården. Jag har inte innan planerat så här stora projekt så det känns som en bra utmaning i början av min nya karriär 🙂

Tomten har vissa utmaningar med havsläge, saltvatten, hårda vindar och mycket rådjur. Till de tre första hittar man ganska många lösningar, men hjortarna ställer verkligen till det. Det finns enormt mycket hjortar på Pellinge. Gillar inte alls att de tagit över och sprider fästingar med sig. Och att de äter upp allt det fina i trädgården, gör dem ännu mindre attraktiva. Jag har nu försökt hitta alla bra växttips på nätet, och som tur så finns det ganska många tips. För det här med rådjur börjar vara ett ganska stort problem för alla husägare.

Men men, vi skall nu pröva med lite olika växter. Mycket buskar och träd som jag vet att de inte är så förtjusta i. Det är nog perennerna som kommer att vara det bästa på middagsbordet.

Förra veckan började jag med att beställa 2 kasettbilar mylla som vi skall breda ut med Petter imorgon. All jord skall jämnas ut och nya ytlager skall spridas ut. Byggkillarna jobbar på för fullt med sista planteringslådor och skifferstenar.

IMG_5591IMG_5600IMG_5611

Idag har jag jobbat med att röja i kommande planteringar och tagit bort stora stenar här och där. Vissa planteringar har jag höjt upp med stenar och sand, så det inte går onödigt mycket mylla åt. Perenner klarar sig bra med 20-30cm jord. Dessitom är det utmärkt med dränering i planteringssgroparna.

IMG_3830IMG_3835IMG_5593

Men nu är det nog dags att hoppa i säng, så man orkar gräva och kratta imorgon. Kommer säkert att fungera som ”spadakar” åt grävmaskinschauffören 🙂

Go´natt!

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s