Stipendie, 1000 tack!

Har varit full rulle på jobbet, så har helt glömt bort att berätta om mina nya planer gällande min utbildning. Blev så glad för nån vecka sedan, då kuvertet från Finlands svenska trädgårdsförbund landade ner i postlådan. Det var nog den bästa dagen på länge!

Min trädgårdsmästarutbildning är nu klar, men jag tyckte att jag ville fördjupa mig i trädgårdsplaneringen och själva designen. Det är det som intresserar mig mest, och vår kurs i skolan var ytterst kort. Det finns mycket att lära sig ännu.

Så efter att ha googlat runt på nätet en dag, beslöt jag mig för att anmäla mig till en distanskurs inom trädgårdsdesign i Sverige. Finland har egentligen ingenting att erbjuda, så det var bara att gå til grannlandet, som är mycket före inom trädgårdsbranschen. Hittade en intressant design kurs hos Trädgårdsakademin, som jag anmälde mig till. Kursen kostar en hel del, och det var då tanken slog mig att ansöka om finansiering. Jag tänkte nog aldrig att jag skulle få några pengar, det måste finnas många andra som ansöker om stipendie. Fick inte helt den summa jag ansökte om, men blev ändå superglad av den summa jag fick.  Jag brukar aldrig vinna nåt, eller ha turen med mig, så har ännu lite svårt att tro att det är sant. Man kan ju inte annat än att känna sig ytterst tacksam och ödmjuk, tänk att just ”lilla” jag skulle få denna chans!

Fick nyligen det första paketet på posten, som innehöll en belysningsbok, ett skisshäfte och en saftig faktura.

belysningbok.jpg

Jag har läst en del böcker om ämnet, men skulle gärna läsa mer och träna i vissa uppgifter. Spciellt nu, när jag köpt ritprogramet Vectorworks och allt. Nu är det bara en ny dator som fattas. Måste definitivt hitta lite tid att gå och shoppa, just nu blir det många långa dagar på mitt befintliga jobb. Håller just nu på med utbildningar,  ännu två st. nästa vecka, sedan kanske tempot lättar lite. Måste ju hinna med lite fritid också, så man hinner med sitt lilla företag.

Granvik_skiss_gäststuga

I väntan på nya spännande studiestunder 🙂

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s