Första snön denna höst!

Så var det vinter igen! Hösten kom med stormsteg i år. Torsdagen 26.10.2017 var det vitt på marken. Ännu idag (lö 28.10.) ligger snön kvar men just nu regnar det och det utlovas regn hela helgen. Så min tippning är att det snön smälter senast imorgon. 

26.10.17_Växthus_snö
Snön hade precis täckt marken när jag kom hem från jobbet. 

Men men, för mig passar det bara bättre. Halva backen är okrattad, utemöblemanget står fortfarande på altanen, perennerna är kvar i krukorna osv. Så jag har lite att göra ännu innan vintern kommer påriktigt. Hade tänkt kratta en kunds gård denna helg, men får nog flytta det till nästa veckoslut istället.

26.10.17_planteringar

Idag har jag tänkt städa, eftersom jag rest land och rike runt denna vecka. Har varit hemma nån natt för att sova, men det har blivit många sena kvällar och tidiga morgnar.

Var uppe i Rovaniemi på tisdagen, besökte Villmanstrand två dagar och hann se ett vitt Åbo igår. Jag har en dålig ovana att lämna efter mig grejer lite här och där då det är hektiskt. Så nu måste jag städa upp ordentligt. Kontoret är total kaos, här måste det bli en ändring! Även källaren bör storstädas, både den varma och kalla delen.

Tänker trotsa regnet och stoppa ner några tulpanlökar i jorden. Paketet från Exotic Garden kom på måndagen, men eftersom jag inte varit hemma, väntar mina lökar ännu snällt på mig. Tulpaner tar inte så illa vid av sen plantering. De kan man egentligen plantera så länge spaden går ner i jorden. En alltför sen plantering kan påverka blomningen nästa säsong. Däremot kräver t.ex. narcisser längre tid att rota sig, så dem bör man nog stoppa ner senast till halva oktober.

Några fina ”first snow” bilder från fina Borgå!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu måste jag börja funktionera, detta blir ju inte till nånting. Skulle gärna sitta och dricka min morgonkaffe en stund till, men då blir det inget gjort idag.

Ha en skön lördag allihopa!

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s