Höstanläggning!

Hjälp, dagarna är för korta! Efter att vi övergått till vintertid känns det som om man bara har helgerna kvar till mitt andra jobb, trädgårdsmästarjobbet.
Kl 16 börjar det skymma och 17 är det mörkt! Hela förra helgen gick åt till höstskötsel hos en kund och vinterskydd av växter åt en annan kund. Snart tar jag en paus i allt vad heter anläggning och övergår till planering 🙂

Idag fick jag pussla lite för att få vardagen att gå ihop. Normala människor inom gräv- eller grönbranschen jobbar ju nästan bara vardagar, så det gäller att planera bra om man behöver hjälp av andra. Som tur är det ljust redan kl 8, så man kan börja normal tid. Idag var det soligt men blåsigt, så det gäller att klä sig med lager på lager!

På agendan idag stod kantstenar och tillsnyggning av väg/gräsmatta. Jag hade Marko och Tarmo med mig från Pellinge Skärgårdsservice, som hjälpte mig med gräv-och stenjobb. Ibland är det bra med duktiga människor runt om en, det underlättar massor då man kan delegera vissa jobb. Dessutom går det snabbare, vilket kunden uppskattar. Man kan omöjligt hinna med alla jobb.

Vägen till stranden var för hög, så härifrån skalades 10 cm från höjden. Efter det stampades grunden till kantstenarna, och påfyllning av nytt grus. Vägen gjordes en aning smalare, så lappade ”hålet” mellan kantsten och gräsmatta med mylla. Tänkte faktiskt så nya gräsfrö ännu på helgen, då de inte utlovat minusnätter i skärgården riktigt ännu. Det är alltid varmare på Pellinge än i stan, så tror nog att de hinner gro ännu. Det skulle komma igång lite snabbare på våren, om de fick en start redan nu.

Det blev så mörkt så hann inte ens ta bra bilder. Men nån skymningsbild blev det ändå. Måste passa på att ta lite nya foton på lördag, då jag skall och finslipa det sista.

IMG_9539
Before! 
IMG_9567
Nytt grus.
IMG_9569
Finslipar sista höjdnivåerna. 
IMG_9583
After!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s