Gott Nytt År!

Idag är det 1.1. 2018. Faktiskt första gången jag skriver 2018. Det känns varje år lika ovant, men man vänjer sig ganska fort. Vaknade upp till ett underbart vinterlandskap. Jag tror att det började snöa efter nyårsraketerna, hoppas det håller i sig nu några dagar. De har utlovat regn, så få se hur länge man får njuta av allt det vackra. Men optimist som man är hoppas man på det bästa! 

IMG_1092

Januari är här och vi går mot ljusare tider. Mina förväntningar på januari är att det skall bli kallare och att vi skall få mer snö. Vi har ju typ inte haft nån vinter alls, så här långt. Lite tillfällig snö alltid nu och då, men mycket regn också. Jag kollade just på väderprognosen och det utlovas kallare väder till trettongelgen. Skulle verkligen önska kalla nätter så alla skidcentra kan sätta igång hissarna.

Februari är också för mig en vintermånad. Får man önska, så får det gärna vara snö, så mycket att man kan skida. Det är längesen vi haft såna där dundervintrar var man kunnat skida till Humla för att inte tala om Holken i fina skidspår. Två senaste åren har man endast kunnat skida fristil och spåren har varit glashala.

Mars är definitivt en vårmånad för mig. Trots att det kan vara snö, ibland ganska mycket, så är det en härlig månad. Ljusa, långa, soliga dagar beskriver mars ganska bra. Känslan av smältvatten från taket och fågelkvitter på terrassen är fin. Även doften av vår börjar smyga sig in, medan snön sakta smälter bort. Man kommer igång med träd- ich buskbeskärningar , vilket definitivt är ett tydligt vårtecken. Ååh, nu börjar jag längta till mars. Men tiden går fort, två månader så är den här.

April kan vara lite tudelad. Oftast är april den första riktiga vårmånaden då grönskan kommer igång. Dagarna kan vara rätt varma och att se de första knopparna slå ut är nåt speciellt. April kan också vara kall, som för ett år sedan. Då fick vi snö ännu till vappen (valborgshelgen) och värmen kom först i maj. Man fick börja skydda vissa plantor för kyla och snö, eftersom mars hade varit relativt varm. Växtkraften kom igång tidigt, men så kom ”takatalvi” ännu i april och gjorde lite harm åt alla växter,

Maj är min favoritmånad! Utan tvekan den bästa månaden på året! Grönt, varmt, ljust, blommor, bin, fjärilar, skumvin, terrass, växthus, odling, sommarblommor, vänner, uteliv! Detta beskriver maj ganska bra. I år kommer maj att bli ännu bättre, för sista helgen i maj skall min syster gifta sig. Jag har fått äran att vara blomsteransvarig, så måste strax börja leta efter inspiration på Pinterest!

Men nu måste jag bara ut i det fina vädret. Var redan ut och hämta ved, så passade på att ta några fina foton! Nu skall jag ta en promenad, det kan vara lite halt under snön, men med mina nya Asics dubbskor skall det nog gå fint!

IMG_1088IMG_1091IMG_1095

Hoppas ni alla får en fin start på det nya året!

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s