Högsäsong för trädgårdsanläggningar!

Oj, så tiden rinner iväg. Timmarna på dygnet är just nu för få, skulle behöva 1 vecka extra för att komma ikapp. Men det är bara att acceptera att man inte hinner med alla deadlines,  vilket är synd. Jag är ju van att vara punktlig och har alltid hållit det jag lovar. Så denna situation är lite ny för mig. Inget jag kan påverka just nu, men skall definitivt planera bättre nästa år. 

Tog emot en gårdsplanering i Degerö i Östra Helsingfors i maj, trots att jag kanske inte skulle haft tid för det. Jag märker att jag som företagare har svårt att säga nej. Skulle liksom vilja hjälpa alla som ber om hjälp. Jag måste nog lära mig att säga nej till vissa projekt.

Men detta projekt i Degerö ville jag göra, det verkade intressant och inte oöverkomligt. Det var min skolkamrat Simon som rekommenderade mig, då han inte hade tid, så det tackar jag för!  Nybygge nära havet, med relativt liten gård. Fick till en bra plan där kunden verkade nöjd med mina val av former och ytor. På tisdagen gick vi igenom planen med Nasto-Polar som står för själva utförandet. Heikki Vesikallio verkade som en härlig person, med enorm kärlek för träd. De driver en planthandel i Nastola i Lahtis och har en lång erfarenhet av gårdar, så jag känner mig väldigt lugn. Det är ju alltid lite nervöst då planeraren inte är med på själva utförandet. Man måste lita på att de kan läsa skissen och fråga om de undrar över nåt. Eftersom jag inte är med och anlägga (endast plantering), vill jag göra några uppföljningsbesök så man ser de olika skeden och kan reagera i tid vid behov. Utgångsläget är detta, och om två veckor skall allt vara klart!

IMG_5111IMG_5112

Åkte förbi projektet på torsdagen för att se hur projektet framskrider. Då hade de fyllt upp med kross och höll på att breda ut myllan. Stenleveransen från Kivikopla hade anlänt och allt verkade vara på banan. Det kommer att bli fint bara de blir färdigt!

Idag skall jag gå igenom en kostnadsberäkning med en annan kund, som vill förnya sin innergård i ett mindre parhus. Skall också åka förbi hos en stamkund och göra lite underhållsarbeten.  Degerös växtval skall skrivas rent och antal plantor skall beställas.  Så lite smått och gott så här på lördagen, ja, det är ju faktist min födelsedag idag 🙂

Ha en riktigt skön lördag, solen skiner där ute, men kall nordanvind lär det vara!

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s