Skötsel av markstensyta!

Markstensytor är fint i trädgården, och många lägger sten för att inte behöva underhålla. Men även en stenbelagd yta kräver skötsel. Det kan vara riktigt svårt att få bort alla rötter som tränger sig in under stenarna, om man väntar för länge med att rensa.  

Jag rekommenderar att man hela tiden drar upp ogräs, istället för att göra allt på en gång. Ju längre ogräsen får växa, destu starkare rötter får de. Skötseln försvåras ju längre man låter bli att rensa. Endel frågar hur det kan växa ogräs, eftersom de lagt markduk under. Det är mest fröogräs som sprids till stenytor, och dessa ogräs är ganska lätta att dra upp om man inte väntar alltför länge.

Visst blir det fint då ogräset städas bort från terassytorna.

BEFORE. Här kommer några bilder på hur det såg ut innan.

AFTER. Efter ser det betyligt bättre ut.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s