Kvällsjobb ute!

Klockan närman sig nie på kvällen och jag sitter ännu på terassen med datorn framför mig. Jobbar i ljudet av speakern från den närliggande idrottsplanen. Inte en enda gång har ljudet av aktiva människor stört mig. Tvärtom blir jag bara inspirerad av sådana som rör på sig.  Så för min del får där vara tävlingar fast varje dag. 

Den tropiska värmen är tilbaka efter en paus på 3-4 dagar. Redan igår 8.8. var det otroligt varmt i stan, men idag hade jag 31 grader då jag kom hem från jobbet. Det kan man kalla varmt! Kvällarna är nästan bäst i hettan. Kan fortfarande sitta med bara armar, inte ens myggorna stör, eftersom det typ inte finns myggor i år. De trivs inte alls i torkan, så inte många myggbett denna sommar.

Äppelsäsongen kör snart igång med full fart. Redan nu får man plocka upp äppel som fallit ner, men ännu är de inte helt mogna. Skulle tippa att det går minst en vecka, innan man vill börja äta dem. Ännu är de lite väl syrliga. Ett av mina fyra äppelträd håller vilo år, vilket är bra. Visst ger det lite äppel men en väldigt liten skörd. Så lite mindre att plocka upp från marken.

IMG_7444

Min todo lista till gården bara växer när jag sitter här och ser ut över allt de gröna. I år skall jag beskära körsbärsträden mycket tidigare än ifjol. Då gick det långt in i oktober innan jag hann med det. Det var strax innan första snön kom. Beskär jag dem nu, kan jag njuta av september solen lite längre in på kvällarna. Nu är grenarna så spretiga så de skymmer kvällssolen på terassen. Kanske ett projekt i helgen? Efter att jag tvättat gaveln på huset och målat den, skruvat ihop lite skåp i källaren, fixat en växthusbeställning till en kund, ritat upp en gårdsplanering till en annan… Ja, få se vad man hinner med i helgen. Augusti är riktigt mycket på gång ännu, men i september skall det nog lugna sig en aning.

IMG_7440

Den dagliga trädgårdsrundan bjuder alltid på nåt nytt. Nu blommar syrenhortensian underbart. Även de rosa solhattarna gillar jag, skulle bara behöva köpa många många fler. Skriver upp det på min todo-list 🙂

IMG_7443

Men nu ger jag upp fast jag gärna skulle sitta här länge ännu. Men tyvärr har jag tidig väckning imorgon, så go´natt på er!

-malin-

 

Lämna en kommentar