September trädgård!

Long time no see! Det känns som en evighet sedan jag bloggat. Den hektiska vardagen slog mig med full kraft när jobbet väl slog igång efter sommaren. Tiden går så fort, så jag har nästan hunnit glömma hurdant väder vi hade andra halvan i augusti. Men minns jag rätt, så bjöd..

..augusti på ett litet mer ostadigt väder än den regnfattiga sommaren. Gräset började grönska igen och växterna trivdes som fisken i vattnet, när de fick lite hjälp uppifrån. Varmt har det varit hela augusti, friska morgnar och svala kvällar. Precis som de ska vara i augusti!

Hortensia_ullungrönn_310818

September har börjat och värmen är tillbaka. Jag var bortrest fem dagar och kom hem på ons natten. När jag gick ut på torsdagen kändes det som sommar. 22 grader, sol, varmt. Ingenting pekar på september. Inte ens vildvinet har börjat få höstfärg ännu, utan det grönskar som bara den. Även klockvippan blommar ås fint ännu!

Klockvippa_060918

Febern har börjat släppa, idag tänker jag åka till olika planthandlare för att inskaffa lite nya höstblommor till mig och lite andra växter till en kund. Mina krysantemer såg förfärliga ut, då jag kom hem. De hade helt vissnat ner, vet inte vad jag gjort för fel med dem.

Äppelplock står också på min todo-list. I år finns det massor av äppel, måste tyvärr föra en del till soptippen, men bara de som fåglarna ätit och de som ruttnat. Jag delar ut resten vid min port åt äppelsugna Borgåbor. Tänkte också åka och safta lite äppel till musteriet, måste boka en tid idag.

Äppel_310818

Ha en skön lördag på er!

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s