Årets höstkrukor med Heuchera och Calluna!

Jag gillar att variera mina höstkrukor varje år. En del kör med samma upplägg år efter år, men jag är den mer ombytliga sorten i detta fall. Jag tycker om att testa nya växter i nya krukor, för att kanske utveckla nåt extra fint. Förändring är bra på många sätt, utan förändring stannar utvecklingen och man ser inte möjligheten till förbättring. 

I år valde jag att lämna ute mina tunga betongkrukor över vintern. På sommaren fick jätteverbenan ena krukan och en vanlig verbena den andra. Efter deras blomning i september planterade jag olika sorters ljung, Heuchera och rödbladig batat som nu tyvärr tagit skada av frosten. Den flick jag klippa ner ganska fort.

Höstkrukor

Heuchera i olika sorter hör till höstens favoriter. De flesta alunrot har jag just i kruka för att kunna flytta runt dem under olika säsonger. På våren är de sena med att vakna, då får de stå inne i växthuset för att snabbare komma igång. På sommaren får de en plats i skuggan, då de inte gillar direkt sol. Speciellt inte om de är i kruka. Då krävs en regelbunden bevattning. Jag har några alunrot i en solrabatt vid infarten, och de trivs bra på sin plats. Däremot har en del tagit skada av vintern, då de är rätt känsliga i vårt omväxlande klimat. Också det är en orsak att ha dem i kruka istället, så de får övervintra i garaget.

Heuchera Citronelle är fin tillsammans med andra rödbladiga växter.

Heuchera_Citronelle_LittleCuties

Heuchera ´Rio´gillar jag kanske mest av alla mina Heuchera just nu. Den rödorange bladfärgen passar fint till svart.

Heuchera_Rio

Heuchera ´Northern Exposure ´Lime´hittade jag om jag minns rätt på vårens trädgårdsmässa i Helsingfors. Den har lite bleka blad, men fyller ganska fort upp en större kruka. Den här har jag nyss delat och därför ser den lite fnuttig ut ännu.

Heuchera_Northern_Exposure

Calluna finns det ett brett utbud av. Själv fastnade jag mest för den grönbladiga sorten i år. Tycker den passar fint i mina svarta krukor på trappan.

IMG_9237

Idag är det söndagen den 4 november. Solen skiner, ute är det ca 8 plusgrader och svag vind. Det låter som en bra dag att göra lite trädgårdsskötsel. Skall börja dagen mend att rensa några rabatter hos en kund, för att sedan så lite gräsmatta hos en annan kund. Mina egna körsbärsträd får vänta på beskärning ännu. Sedan jag blev företagare, får min egen gård lida en aning för den kommer alltid till sist. Men det gör inget, ännu utlovad plusgrader en lång tid framåt 😊

Ha en skön söndag!

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s