Januari snö!

Sitter vid köksbordet och dricker morgonkaffe. Småler för mig själv när jag tittar ut, för det är så himla vackert. Snön faller tungt över grenarna och har bildat ett  tjockt lager på hagtornshäcken. Vilken vinter vi fick i år. Det börjar likna sig mina barndomsvintrar. 

Alla gillar ju inte snö och vinter, men jag tycker det är fint. Jag gillar alla årstider, och skulle nog bli uttråkad om det var samma väder hela tiden. En januari med regn och rusk är inget jag ser fram emot, hellre snö och vitt. Naturen är så fin att det inte är klokt. Man skulle bara kunna gå omkring där ute och beundra allt det fina. Speciellt när solen skiner, som den gjorde förra helgen. Då får man lite extra energi!

Idag är det lördag 2 februari. Hade tänkt ta en skidtur till Humlan, men tror nog ändå jag skippar det. Spåren brukar inte vara så bra efter snöfall. Det får bli en jobbdag istället. Ligger lite efter med jobben, så får ta ikapp det idag. Och en sväng till gymet skall man nog hinna med på kvällen.

Passade på att ta lite bilder från min januarigård, snö har vi åtminstone. Jag försökte mäta, men det är inte det lättaste för jag har drivor nästan på alla ställen, eftersom min gård är så liten. Men på bakgården bakom garaget, har snön fått samlas i egen takt. Skulle uppskatta ett snötäcke på 45 cm och efter imorgon är vi säkert uppe över en halv meter. Idag kan snön vara lite tyngre att skotta, eftersom det närmar sig noll grader. Hoppas bara att det inte kommer som regn imorgon. Det återstår att se 🙂

IMG_0152

Ha ett skönt veckoslut!

-malin-

 

Annons

2 reaktioner till “Januari snö!”

  1. Du skriver så fint Malin och bloggen om din farmor var jättevacker. Det bor nog en liten författare i dej👍😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s