På landet mitt i stan

Krigarbyn kallas byn jag bor i. Husen byggdes i talkoanda för landets svenska talande krigsveterander. Året var 1941.

 2002 sålde de gamla ägarna huset och till husvisningen var det kö. Då jag steg in på tomten hade jag redan bestämt mig. Detta sku bli mitt nya hem! Det var mycket folk på gården, alla ville ta sig en titt på huset. Det var bara att ställa sig först, så man kom in med en gång. Först til kvarn var spelregeln, köpebrevet gjordes redan dagen därpå!

Gården var lite förfallen, så de första åren gick åt att rensa, kolla vad som växer var och försöka få en helheltsbild av gården, hur solen rör sig, var som är skugga osv. Har sakta med säkert byggt terrasser, blomrabatter, stenbeläggningar, garage, växthus och planterat en och annan perenn. En del har klarat sig riktigt bra, medan andra har fått flyttat till landet eller annars bara inte klarat sig.

Trädgårdens stöttepelare är äppelträden. Jag har kvar fyra äppelträd som alla är planterade på 40-talet. Det ger fortfarande en härlig skörd. Jag har också sparat gamla körsbärsträd, som jag håller ganska låga. De ramar in uteplatsen till den övriga trädgården.

Denna sommar har jag inte så stora projekt på kommande. Det som måste göras är en ny stenbeläggning framför trappan. Stenarna har satt sig och jorden har sjunkit, vilket gör att allt smältvatten samlas framför trappan, inte bra! Det skall åtgärdas i höst.

Sommar 2016 gjorde jag lite större projekt, som jag skall finslipa lite på. Tänkte göra klart stenbeläggningen framför friggeboden, där kvällssolen lyser. På grund av tidsbrist har jag inte hunnit påbörja detta under sommaren, men hoppas på en fin lång höst med många långa soliga kvällar.

-malin-
 

 

 

 

Annonser

Wish it dream it do it

Lilla Gröna

Wish it dream it do it

HAVEFOLKET

Wish it dream it do it

Almbacken Trädgårdsdesign

Wish it dream it do it

%d bloggare gillar detta: