Första snön!

Det är inte varje år vi har vitt på marken i början på november. I år kom snön exeptionellt tidigt, redan 2.11. Meteorologen utovade rena rama snökaos den dagen, men då jag åkte iväg till fygfältet 6-tiden på morgonen, hade det ännu inte börjat. Däremot var flyget lite försenat på grund av att landningsbanan skulle plogas, men jag hann ändå i tid tid mötet i Stockholm. 

När jag kom hem på kvällen var det som man skulle komma hem till julen. Lika vitt och fint 🙂

vaxthus

Snöflingan bommar ännu, ganska otroligt att den tål så mycket frost. Lite konstig känsla när man ser murgröna, snödroppe, silvernjurvinda och petunia blomma inne i växthuset, medan snön har lagt sig så fint på andra sidan rutan.

snoflinga

Jag har en kruka kvar med svart petunia. Den var så fin när jag flyttade in den i växthuset för en vecka sedan, nu har den tagit lite stryk av kylan. Men tålig som tusan är den!

petunia

Ljungen den passar liksom bättre in i höstväxthuset. Jag gillar verkligen den, och den så fin färg till allt det vita utanför.

ljung

Imorgon är det allhelgona helg. Då skall jag passa på att ta en promenad till graven och tända några ljus.

Skall också försöka samla in lite mossa och ställa i ordning vinterns krukor. Hann inte riktigt med i svängarna då vintern kom så plötsligt. Man är ju van att november är höstmånad, då man ännu kan kratta och fixa det sista.

Ha de gott alla ni!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s