Se de snöar!

Snön den bara vräker ner där ute! Tjocka, tunga snöflingor täcker in den nysopade trappan på bara nån timme. Stigen till växthuset täcks snabbt in av all snö som yr omkring. Äppelträdsgrenarna böjer sig mot marken, så hararna kan gå upp direkt till middagsbordet. Vintern är här!

Medan det snöar och blåser där ute, är det mysigt att bara kasta sig på soffan, med en bra bok och en filt omkring sig. Se på en bra film och koppla bort tankarna från allt som stressar en. Människan behöver lugn och ro, och jag tror att januari är en månad där de flesta varvar ner. För alla trädgårdsmänniskor så finns det inget val, januari är en vintermånad. Det är t.o.m. lugnt i blombutiken nu. Jag har varit på praktik på eftermiddagar och det är verkligen lugnt. Steget från att gå från årets livligaste månad till årets lugnaste är stort, det är nästan spöklikt tyst.

Jag var faktiskt nere i kallkällaren häromdagen, då jag håller på att tömma den innan sommaren. Och hör och häpna, mina tulpaner och krokusar hade börja titta upp ut krukorna. Det är första gången jag odlar vårlökar i krukor, så jag blev extra glad att de satt igång att växa.

Våren är på kommande, nu är vi igen på rätt sida av julen. Dagarna känns redan längre och solen tittar fram nu och då. Förra helgen då det var kallt, fick man några riktigt fina vinterbilder.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s