Rullgräs och skärgårdsluft

Idag har vi rullat ut gräsmatta i skärgården hela dagen. Myllan var jämnad och klar, så det var bara att börja rulla genast när leveransen kom. 300m2 gräs hämtade BB-kuljetus  ner till Pellinge.

IMG_5820

Förarbetet är nästan det viktigaste då man lägger ny gräsmatta. Bästa resultatet får man då man plattan till jorden med grävskopan. Sedan är det bara att kratta jämt och släta till eventuella ojämnheter. Kantstenarna till planteringar/sandplan var lagda innan, vilket underlättar anläggning av gräsmatta.

Vi bestämde rullriktning och satte igång. 150m2 rullades ut på övre sidan och samma mängd på nedre sidan. Det blir så otroligt snabbt färdigt och gården blir med ens användbar. Man kan använda och gå på nyanlagt gräs, men nåt större slitage tål den inte. Men visst blir det grönt och fint.

IMG_5814

Eftersom rullgräs vill ha mycket vatten, och de inte utlovat regn, hade vi samlat vatten i såar, som vi vattnade med pump ifrån efter att vi var klara med anläggningen. Imorgon gäller det att vattna ännu mer, för de har utlovat sol. Även blåsten torkar ut gräset mer än vanligt.

Imorgon skall även kantstenar och sista finishen fixas till. Nästa vecka är det dags för planteringarna. Alla växter kommer att göra pricken på i. Ååh, vad jag väntar att få börja plantera träd och buskar.

Efter en lång jobbdag var det skönt med bastu och Allsång på Skansen. Nu är det nog John Blund till nästa 🙂

-malin-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s