I väntan på våren!

Idag är det sö 24.3. Idag steg solen upp kl 6.15. Härligt ljusa dagar har vi framför oss. Men ute känns det ännu som vinter. Gården är full av snö, har en grym läntan till våren. Men idag skall jag ut och beskära träd, för första gången i år. Kan knappt vänta att få gräva fram sekatören och sågen igen 🙂

Vintern bara fortsätter känns det som. Månader som årets mars, undrar jag varför man inte bor i södra Sverige, eller kanske Danmark. Där har de full vår och kan redan se vårlökar titta upp efter vintern. Jag följer en massa olika trädgårdssidor och man blir bara så inspirererad av alla bilder och vill bara själv få sätta igång med trädgården.

Mars månad har varit en ganska vanlig vårvintermånad skulle jag vilja påstå. Kollade just på bilder från mars -18, och det såg typ het lika ut, kanske lite mindre snö hade vi denna tid ifjol. Men i fjol var det exeptionellt härligt vårväder. Tror det var sol typ alla dagar. Minns att Borgå å var full av människor som var ut och promenerade. I år har de fina dagarna inte varit många. Däremot har vi haft mulet, regn och ganska blåsigt väder fram tills nu. Men idag skiner solen från en klarblå himmel! Nu får det banne mig bli varmt och soligt, så snön börjar smälta.

IMG_0314
Sakta med säkert tittar vårlökarna upp i krukan, som dessutom övervintrat ute. Trodde inte de skulle klara sig. 

Idag skall ett av mina äppelträd beskäras. De andra klippte vi till på hösten, men ett blev kvar. Det är egenbtligen inte alls snyggt, det har i tideran blivit helt fel beskuret. Så jag är lite i valet och kvalet, om jag alls skall ha kvar det. Det står på östra sidan av gården, där jag egentligen aldrig spenderar tid. Trädet ger bra insynsskydd från gatan men växer så högt, då huset skuggar det. För att får ordning på det, måste det nog beskäras ganska rejält. Kanske jag ger det en chans ännu, åtminstone får det stå kvar ett år till.

Grönväxterna ropar efter ny mylla, det måste jag absolut fixa under veckan. Har varit så mycket jobb med långa dagar, så man inte hunnit ta hand om sina växter heller. Köpte en ny fjädernejlika här om dagen, visst är det fin?

Asparagus_unelma

Men ha en fin söndag allihopa!

-malin-

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s