Kransfabriken öppnad!

På lördagen började jag binda kransar. Hade samlar material i veckan, så det var bara att sätta igång. Först fick ändå jag göra lite plats i växthuset, så det fanns bra med bordsyta. Byggde ett litet bord av smala lastpallar med hjul under:)

Stommen gör jag av videkvistar, eftersom jag gillar hållbar utveckling. Det finns ju att köpa färdiga stommar i olika material, men det går lätt att göra egna. Då kan man lätt variera form och storlek. Allt du behöver är en sekatör för växter, en avbitare för metalltråd och så förstås metalltråd.


Jag samlade lite gran- och enkvistar, då de brukar vars mest populära. Här blev det en lite större krans (35cm).


Av gran gjorde jag en tjock och en smal krans. Personligen tycker jag nästan bättre om den tunnare, med färre kvistar.


Som dekoration använde jag lite kottar, blåbärsris, lingonris och utblommade iriskvistar. Kottarna sprayade jag med hobbyfärg för att få lite liv i dem. Nedan en tujakrans med kottar.


Testade också att göra en krans med blåbärsris. Det tar lite längre tid, så dessa är lite mindre (20cm).  Blev rätt fina, kan se två st. på mina pardörrar till växthuset!


Kvällen smög sig på, så hann inte med så många, men fortsätter genast då tiden hinner till!


Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s