Andra veckan som parkarbetare! Jobbar på för fullt med mitt område som jag fick tilldelat. Började redan förra veckan med att identifiera alla växter på området. Det var inte det lättaste kan jag säga! Jag måste nog lite träna på detta ännu, men som tur fick jag lite hjälp av Isa och Markus.
Att känna igen träd på vintern kan vara lite knepigt. Man måste studera knoppar, barken, stammen, kvarblivande blommor, löv på marken, trädets form för att känna igen växterna. Ibland räcker inte ens det, då får man skära av en gren och kolla på märgen och även dofta på den. Det brukar hjälpa, speciellt häggen har en speciell besk lukt.
Här är några av de växter som finns på området:








Att känna igen sk ”sly” är ännu svårare. Det kändes rätt hopplöst förra veckan, men idag började jag redan bli bekant med klotpilens, lönnens och rönnens knoppar. Det gäller att identifiera, läsa, googla, fota, studera, fråga, diskutera för att komma till rätt slutsats.

Började måndagen med att röja i klasespirean. Det var en djungel av invuxen spirea, ribes (svarta vinbär) och rönnspirea. Det känns alltid lite hopplöst i början, men efter halva dagen började man se ljus i tunneln. Kl 16 när dagen var slut hade jag rensat igenom hela spireaområdet. Gjorde små stigar så man kommer in i ”skogen”. Området har ju för många år tillbaka fungerat som lekpark, och tanken var att försöka återskapa den känslan. Barnen älskar ju naturen och små spångar, stenar, rum är ju perfekt lekrum i friska luften. Skall ännu skapa lite ingångar till ”skogsparken” imorgon.



Idag har jag beskurit druvfläder, rönnspirea, sly och har fällt några ganska stora träd. Testade att använda eldrivna motorsågen, passligt liten till sly. Det gick hur bra som helst.
Imorgon fortsätter projektet. Skall beskära fler svartvinbär och rensa upp i diket, dit rönnspirean spridit sig.
-malin-