Min första nivåbukett

Under helgen har jag igen jobbat på Blomsterhuset. Fredagen är alltid en ganska livlig dag, det är många som köper hem snittblommor till helgen. Dagen gick mest åt att fylla på snittblommor och tulpaner. 

Det blir alltid kvar lite olika längders blommor då man fyller på och snyggar till. En del blommor brister, andra tappar nåt blad och ibland kanske man inte använder alla blommor på en gren om man gör en bukett.

Jag höll på att städa undan och ordna lite ”restblommor”, då jag ville pröva på en nivåbukett. Jag har tränat lite tidigare, men sist jag övade, gick den inte igenom av min handledare. De vita rosorna jag valt, var för utblommade och buketten blev lite sned. Jag hade byggt den högsta punkten längst bak, när den skall byggas i mitten, om man skall se buketten från flera håll. Buketterna som går till försäljning skall vara snygga och symmetriska och blommorna skall förstås vara att första klass.

Men på fredagen såg jag min chans att träna på nytt, då det fanns två st. vita liljor som var lite kortare än de andra. De kunde man inte sälja bland de andra liljorna som är mycket längre. Jag ville göra en kondoleansbukett i vitt och blått, då vi inte hade en enda till salu just då. Blandade med några vita nejlikor, blå iris, en blå krysantem och några ormskägg. För att ge lite form åt buketten, valde jag att använda Umbrella och Aspidistra nertill. Ett av Aspidistra bladen vek jag dubbelt. Sari gjorde en sista check och gjorde lite mer höjd i den, men annars var den bra. Och efter en halv timme  var den såld:) Vad är bättre än det!

eritaso_kimppu_forsta

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s